Siirry sisältöön

Ympäristösertifikaatti

Triolab Oy:lle on myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Mikä se on ja miten se vaikuttaa Triolabin toimintaan?

Mikä on ympäristöjärjestelmä?

Ympäristöjärjestelmä auttaa organisaatiota huomioimaan ympäristöasiat kaikissa toimintaansa liittyvissä asioissa. Se ohjaa asettamaan ympäristötavoitteet ja arvioimaan ympäristöriskit sekä tekee tavoiteseurannasta ja ympäristövastuullisen toiminnan kehittämisestä järjestelmällistä.

Mikä on ympäristösertifikaatti?

Organisaatiolle voidaan myöntää ympäristösertifikaatti todistukseksi siitä, että se todella toimii ympäristöjärjestelmänsä mukaisesti. Sertifikaatin myöntää ulkopuolinen akkreditoitu taho, joka vuosittaisilla auditointikäynneillä arvioi, täyttyvätkö todistuksen ehdot yrityksen toiminnassa.

Triolabille on myönnetty ISO 14001 -standardin mukainen ympäristösertifikaatti. Kyseisen standardin ympäristöjärjestelmällä ja Triolabin ISO 9001 -johtamisjärjestelmällä on yhtenäiset perusosat, joten ne nivoutuvat saumattomasti yhteen.

Miksi ympäristöjärjestelmä?

Triolabilla on ympäristöjärjestelmä, koska haluamme toimia vastuullisesti ja ottaa toiminnassamme ympäristömme hyvinvoinnin ja tulevaisuuden huomioon. Haluamme myös kehittyä kaikissa toimissamme – ympäristöasioissakin. Sertifioitu ympäristöjärjestelmä kertoo suhtautumisestamme ympäristöön ja kenties toimii esimerkkinä myös muille toimijoille.

Monet asiakkaamme arvostavat toimittajan ympäristöjärjestelmää kilpailutuksia tehdessään. Samoin me uusia päämiehiä valitessamme toivomme heiltä joko ympäristösertifikaattia tai erillistä selvitystä ympäristövastuullisuudesta. Samaa edellyttää myös AddLife-emokonsernimme.

Mikä ympäristösertifikaatin myötä muuttuu?

Kovin paljon Triolabilla ei ympäristösertifikaatin myötä ole muuttunut, koska tähänkin asti olemme pyrkineet toimimaan ympäristön kannalta vastuullisesti. Emokonsernimme AddLife on myös jo pitkään edellyttänyt yrityksiltään vastuullisuusraportointia, joka sisältää laajat ympäristöä koskevat osiot.

Ympäristöjärjestelmä tuo kuitenkin mukanaan järjestelmälliset tavat ja uudet työkalut ympäristövastuullisen toiminnan kehittämiseen ja seurantaan. Sen myötä asetetaan mitattavat ympäristötavoitteet, arvioidaan ympäristöriskit ja seurataan ympäristötavoitteiden toteutumista.

Yhteyshenkilöt